عدم ارضاي نيازهاي افراد در دوران کودکي و نوجواني موجب فحاشي ميشود.
به گزارش
هفت چشمه، فرشته کريمي زاده مشاور کودک و خانواده در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران جوان درباره دلايل افزايش فحاشي در جامعه گفت: خشم امري طبيعي است و در همه افراد وجود دارد اما تبديل آن به کلمات ناشايست يا برخورد فيزيکي از عدم کنترل هيجانات ناشي ميشود و فرد انتخاب ميکند که چگونه خشم خود را بروز دهد.
وي ضمن اشاره به اثرات مخرب فحش دادن بر فرد و جامعه بيان کرد: فرهنگ هر جامعه در رواج فحاشي افراد نقش مهمي دارد و افراد از همان کودکي از بزرگترها، در مدرسه و به خصوص از رسانههاي رسمي و غير رسمي حرف هاي ناشايست را مي آموزند و در بسياري موارد براي شوخي با يکديگر از الفاظ نامناسب استفاده مي کنند که اين امر در عادي شدن و افزايش فحاشي در جامعه بسيار موثر است.
کريمي زاده ادامه داد: در حال حاضر تمام اقشار جامعه از جمله افراد تحصيل کرده، کودکان و نوجوانان نيز به فحش دادن و گفتن الفاظ ناشايست چه در هنگام عصبانيت و چه در قالب شوخي مي پردازند که اين امر بيش از هر چيز از ناتواني افراد در کنترل هيجانات ناشي مي شود.
وي تصريح کرد: توصيه مي شود آموزش کنترل هيجانات به خصوص به کودکان ون وجوانان از طريق رسانهها و آموزش هاي رسمي و غير رسمي در مدارس صورت گيرد.
کريمي زاده نقش فضاي مجازي را در افزايش ناسزا گويي و بيحرمتي افراد با يکديگر بسيار موثر دانست و افزود: افراد به دليل آن که در فضاهاي مجازي اغلب فاقد هويت واقعي هستند به راحتي به توهين و فحاشي مي پردازند که مهم ترين دليل آن عدم ارضاي نيازهاي افراد و دروني نشدن ارزش احترام به يکديگر است.
وي گفت: براي جلوگيري و از بين بردن فحاشي در جامعه مهم ترين راهکار آموزش راه هاي کنترل خشم و هيجانات به فرد و دروني کردن ارزش هايي نظير عدم توهين و احترام به يکديگر است، با شناسايي درست نيازهاي خود و ديگران به خصوص در سنين کودکي، نوجواني، جواني، سعي در برآورده کردن آنها همچنين الگو بودن افراد به خصوص والدين براي کودک و نوجوان مي تواند اثر بسزايي در از بين بردن اين اختلال در جامعه داشته باشد.
انتهاي پيام/